28 June, 2017

Відверто про Америку

Дніпровський центр «Вікно в Америку» відвідав американський журналіст Зореслав Байдюк, що 17 років працює у великій медійній компанії «Голос Америки» (українська служба), якій цього року виповнюється 75 років. Тож у керівництва компанії виникло бажання дізнатися що українці думають про ці програми, чи дивляться вони їх. 
Українська служба "Голосу Америки" має унікальну можливість з перших вуст передавати своїм глядачам в Україні інформацію про життя у Сполучених Штатах. Пан Зореслав та інші кореспонденти подорожують у найвіддаленіші куточки країни і демонструють Америку без прикрас. На зустрічі була представлена серія відео-замальовок «Американська глибинка» / “Off the highway”  про крихітні містечка та поселень вздовж річки Міссісіпі. Виявилося, що життя і турботи фермерів Америки дуже подібні до українського. Приємно здивував сюжет-розповідь про унікальний будинок літніх людей, куди приходять малі діти з дитячого садка. Вони спілкуються між собою – дорослі передають їм свій досвід, а діти гарний настрій і позитивну енергію. Також цікавим був сюжет про жителів передмість Вашингтону, які кооперуються, щоб дістатися до роботи у дешевший спосіб – якщо у машині окрім водія є 3 пасажири, то дозволяється мчати швидкісною автострадою безкоштовно. Менше транспорту – менший негативний вплив  на екологію міста, люди готові товаришувати-довіряти одне одному в країні, де заборонено автостоп.
Можливо когось знайомство з американськими бізнесовими ідеями може підштовхнути до початку власного бізнесу в Україні.


Дніпровці, що відгукнулися на запрошення бібліотекарів (Facebook, ТВ), дивилися сюжети  і слухали з цікавістю розповідь гостя, одночасно ставили гостю багато запитань. Після перегляду присутніх запитали, що вони думають про програми Голосу Америки" і що ми хотіли би побачити у наступних сюжетах. Журналісти «Голосу Америки» цінують думки своїх глядачів, їх буде враховано під час створення нових програм «Голосу Америки».
Америка стає зрозумілішою після таких зустрічей! Культурні програми за підтримки Посольства США в Україні сприяють порозумінню між Україною та США, прості українці стають поінформованими, більш толерантними, відкритішими, доброзичливішими.
До заходу приєдналися журналісти 51 каналу Спільне бачення, що організували медіа-підтримку візиту Зореслава Байдюка у місто Дніпро. 11 канал зняв сюжет для новин.
Кількість учасників заходу – 80 осіб.


No comments:

Post a Comment