23 June, 2017

Круглий стіл за зміцнення діалогу

Представник бібліотеки, керівник інформаційно-ресурсного центру "Вікно в Америку" Світлана Усенко, взяла участь у Круглому столі за зміцнення діалогу між громадянським суспільством, громадськими організаціями, органами місцевого самоврядування та Національною поліцією у питаннях запобігання дискримінації та злочинам на ґрунті ненависті у регіоні (м. Дніпро).

Зазначена мета заходу відповідала загальним цілям Національної стратегії у сфері прав людини, що спрямована на об'єднання суспільства довкола розуміння цінності прав і свобод людини, які захищаються на основі принципу рівності та недискримінації.
У програмі заходу розглянули такі питання:
1.    Презентація дослідження «Злочини на ґрунті ненависті щодо ЛГБТ в Україні у 2014-2016 роках».
2.    Роль органів місцевого самоврядування та громадянського суспільства у питаннях формування політики недискримінації та соціальної толерантності.
3.    Роль Національної поліції та громадських організацій в ефективному реагуванні, розслідуванні та підтримці жертв злочинів ненависті.
4.    Налагодження мостів та напрацювання спільних ефективних заходів у протидії злочинам ненависті.

Органіpfтори заходу - правозахисний ЛГБТ Центр “Наш світ” (www.gay.org.ua) – українська громадська організація, яка працює з 1998 року та метою якої є захист прав та свобод, задоволення суспільних, соціальних, культурних, політичних, економічних та інших інтересів української ЛГБТ-спільноти.
В ході своєї діяльності Центр “Наш світ” здійснює постійний моніторинг порушень прав ЛГБТ, надає правову допомогу жертвам дискримінації та потерпілим від злочинів ненависті, правову просвіту ЛГБТ-спільноти, адвокацію захисту прав ЛГБТ та стратегічне судочинство (#ЄСПЛ).
Їх моніторингова інформація була використана у щорічних доповідях з прав людини українського Омбудсмена, звітах Комісара Ради Європи з прав людини, щорічних звітах Державного Департаменту США про дотримання прав людини у світі, звітах зі злочинів на ґрунті ненависті #ОБСЄ.
Круглий стіл запланований в рамках проекту “Захист прав ЛГБТ-людей в Україні: підтримка в реалізації Національної стратегії прав людини, що захищає права лесбійок, геїв і трансґендерних людей”, який реалізується за підтримки Посольства Великої Британії в Україні.



No comments:

Post a Comment