16 May, 2017

Реформам в Україні - бути!

Директор ДОУНБ Надія Тітова та координатор центру «Вікно в Америку» Світлана Усенко брали участь в всеукраїнському семінарі «Інформаційно-просвітницька діяльність у центрах "Вікно в Америку" в Україні» для директорів національних, обласних, вузівських бібліотек та для координаторів інформаційно-ресурсних центрів «Вікно в Америку», який підготували працівники Посольства США в Україні та гостинно зустрічала Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека ім. І. П. Котляревського.

Під час панельної презентації «Центр "Вікно в Америку" очима директора бібліотеки» відбулося підписання Угоди  про взаєморозуміння між відділом преси, освіти та культури Посольства США та Дніпропетровською обласною універсальною науковою бібліотекою.
Представники ДОУНБ брали активну участь в обговоренні напрямів підтримки реформ в Україні, яку можуть надавати центри «Вікно в Америку», в розробці креативних програм на основі п’яти тематичних блоків (освіта в США, робота з випускниками програм обміну, вивчення англійської мови, культура в США, інформація про США). Окремі сесії були присвячені проекту сприяння академічної доброчесності та боротьбі з плагіатом; менеджменту грантів; курсу «Англійська мова на допомогу медіаграмотності» на інтернет-платформі courserа.org. Про втілення якого розповіла координатор центру під час сесії «Досвід фасилітації масового відкритого онлайнового курсу «Англійська мова для медіаграмотності»: виклики та результати».
Дискусії, обмін досвідом, сесія на тему «Центри «Вікно в Америку» і українські національна та обласна стратегії розвитку» окреслили подальшу діяльність над впровадженням інноваційних послуг для користувачів.


No comments:

Post a Comment