25 August, 2015

Go to Makerspace

Семінар-тренінг для керівників WOA.
Керівник інформаційно-ресурсного центру «Вікно в Америку» Світлана Усенко брала участь у семінарі «Американські центри в Україні: креативні програми, нові технології, ефективний менеджмент», що відбувся за підтримки Посольства США в Україні у м. Київ.
Вона знайомилася з діяльністю, креативними програми та інноваційній ними технологіями Американського Дому, Національної бібліотеки для дітей, бібліотеки Гете-інституту та Американської бібліотеки Національного Університету «Києво-Могилянська Академія». Світлана Усенко звітувала перед колегами про реалізований в ДОУНБ інноваційний проект «Американська мистецька вітальня у Дніпропетровську», яким було охоплено більше ніж 1000 учнів, студентів і відвідувачів бібліотеки.
 

Корисним було дізнатися про відкриття електронного читального залу в Одеській науковій бібліотеці з використанням технології «тонкий клієнт»,  побачити зразки сучасного бібліотечного дизайну,  всіх учасників семінару вразив піар-розголос молодіжного проекту «Вікна в Америку на велосипедах», про який дізналася вся Україна з випуску новин ТСН каналу 1+1, якісно і ефективно було реалізовано проект «Читаємо Хемінгуея» у Кіровограді, всіх здивував новий гаджет – електронний інтерактивний стіл у Херсоні, який полюбила молодь.
 

Новим напрямком діяльності центрів «Вікно в Америку» стала необхідність впровадження 3D-технологій – на порядку денному придбання 3D-принтерів і створення «Творчого простору» / Makerspace в українських бібліотеках.

No comments:

Post a Comment