28 August, 2017

OSCE SMM - Special Monitoring Mission to Ukraine

«Факти мають значення: чому цивільний моніторинг важливий» та Stopfake.org.
Керівник ІРЦ "Вікно в Америку" Світлана Усенко взяла участь у цікавій неформальній зустрічі з представниками Спеціальної моніторингової місії в Україні Організації з безпеки та співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ). Було корисно дізнатися більше про місію цієї організації, про діяльність в східних регіонах України, про систему звітування, де публікуються звіти організації. Громадські активісти Дніпра поставили багато уточнюючих питань американцю, що представляв місію на зустрічі в одному з коворкінгів Дніпра, та отримали вичерпні відповіді.
 

Також керівник ІРЦ «Вікно в Америку» у Дніпрі Світлана Усенко мала нагоду прослухати виступ Анни Чорноус, яка є учасником проекту Stopfake.org (Національний Університет «Києво-Могилянська академія»). Цей проект триває вже 3 роки, виконує просвітницьку та інформаційну роботу, волонтери підготували не тільки добірку фейків російської пропаганди та їх спростування, а й за підтримки Посольства Великобританії в Україні друкують газету «Твоё право знать», підготували інтерактивний тест, що дозволить визначити наскільки Ви вмієте відрізняти вірні новини від фейкових.

 Матеріали на сайті проекту викладені 11-ма іноземними мовами (http://www.stopfake.org/), добре ілюстровані, актуальні, підходять для розповсюдження серед іноземних гостей міста.
Отримана інформація буде доречна під час зустрічей з молоддю у бібліотеці.



 

No comments:

Post a Comment