06 September, 2011

Ресурси про події 11 вересня 2001 р. на допомогу бібліотекарям


Відразу після атак 11 вересня 2011 р. Бібліотека Конгресу почала збирати свідоцтва і відгуки про ці події – від пересічних громадян і з інших джерел. Ці матеріали доступні зараз за адресою: the Library’s September 11, 2001, Documentary Project, і містять посилання на аудіо, відео та зафіксовані в текстовому форматі інтерв’ю з американцями щодо цих подій, а також фото й інші матеріали.
Бібліотекарі можуть скористатися також ресурсами інших проектів Бібліотеки Конгресу – онлайновою виставкою Witness and Response: September 11 Acquisitions from the Library of Congress, веб-архівом  September 11, 2001, Web Archive.
Для викладачів і вчителів можна рекомендувати ресурс  «Teaching About September 11 Using Primary Sources from Library of Congress»: http://blogs.loc.gov/teachers/2011/09/teaching-about-september-11-using-primary-sources-from-library-of-congress/

Події 11 вересня 2001 р. вплинули на весь світ. Новий ресурс – Архів телевізійних новин про події 11 вересня (http://www.archive.org/details/911) – пропонує матеріали новин, як їх представляли американські та міжнародні медіа. Він розрахований на студентів, дослідників, аналітиків, усіх, хто вивчає ці події. Досі матеріали телевізійних новин не архівувалися, тож цей ресурс покликаний закрити цю прогалину і надати інформацію про події 11 вересня так, як про них розповідали у телевізійних новинах. Пропонується доступ до 3000 годин міжнародних новин з 20 каналів за 7 днів, а також вибрані аналітичні матеріали дослідників.

No comments:

Post a Comment